«Η τριήρης και η ναυμαχία της Σαλαμίνας»

Έκθεση στο Ίδρυμα Ευγενίδου

Το Ίδρυμα Ευγενίδου, παρουσιάζει την επετειακή έκθεση «Η τριήρης και η ναυμαχία της Σαλαμίνας».  Με αφορμή τη συμπλήρωση 2500 χρόνων από τη ναυμαχία της Σαλαμίνας, η έκθεση επιχειρεί να δώσει απάντηση σε ενδιαφέροντα ερωτήματα όπως:

–   Πώς η τριήρης εξελίχθηκε στο πιο αποτελεσματικό όπλο της αρχαιότητας και τι ρόλο έπαιξε στη νίκη των Ελλήνων;

–   Τι πραγματικά γνωρίζουμε από τις σωζόμενες πηγές για την τριήρη αλλά και τη ναυμαχία της Σαλαμίνας;

–   Πώς οι νέες τεχνολογίες μας βοηθούν να αναδείξουμε το ιστορικό παρελθόν;

Η έκθεση παρουσιάζεται με τον πλέον σύγχρονο μουσειολογικό τρόπο στους χώρους του Ιδρύματος Ευγενίδου, συνδυάζοντας τα φυσικά με τα ψηφιακά εκθέματα. Η έκθεση, μεταξύ άλλων, περιλαμβάνει τρισδιάστατες εκτυπώσεις, ψηφιακές αποτυπώσεις, εμπειρίες εικονικής πραγματικότητας αλλά και ηλεκτρονικά παιχνίδια για τους μικρότερους φίλους και φίλες.  Για την πραγματοποίηση της έκθεσης εργάστηκαν από κοινού ιστορικοί και αρχιτέκτονες, ναυπηγοί και πληροφορικοί, από τους συνεργαζόμενους φορείς του έργου ΝΑΥΣ.

 

Λαμβάνοντας υπόψη τις ιδιάζουσες συνθήκες που προέκυψαν λόγω της πανδημίας COVID -19 και τηρώντας πιστά τα απαραίτητα μέτρα υγιεινής και προστασίας των υγειονομικών φορέων σας περιμένουμε να την επισκεφθείτε από 13 Οκτωβρίου 2021.

 

Είσοδος Δωρεάν

13.10.2021 έως τις 17.05.2022 | Είσοδος ελεύθερη

@Ίδρυμα Ευγενίδου

Λεωφ. Συγγρού 387, 175 64 Π. Φάληρο, είσοδος από οδό Πεντέλης 11

Ώρες υποδοχής κοινού: Τετάρτη έως Παρασκευή 17:00-21:00, Σάββατο & Κυριακή 10:45-21:00
Δευτέρα & Τρίτη κλειστά.

POP-UP EVENT!

Ένα ειδικό πρόγραμμα ξεναγήσεων πραγματοποιείται από τη Δευτέρα 27 έως την Πέμπτη 30 Δεκεμβρίου 2021 στην έκθεσή μας!

Για κρατήσεις θέσεων πατήστε εδώ

Η είσοδος είναι ελεύθερη και η κράτηση θέσης δεν είναι απαραίτητη. Η επίσκεψη γίνεται σύμφωνα με τους ισχύοντες κανονισμούς επίσκεψης του Ιδρύματος Ευγενίδου.

Το Ίδρυμα Ευγενίδου λαμβάνει και τηρεί όλα τα ενδεδειγμένα μέτρα ασφάλειας και προστασίας όπως αυτά ορίζονται από τις αρμόδιες κρατικές υγειονομικές αρχές την τρέχουσα περίοδο.