Έναρξη έκθεσης «Τρέξε επάνω εις τα κύματα της φοβεράς θαλάσσης. 1821. Ο Αγώνας στη θάλασσα»

9 Ιουνίου: Έναρξη της επετειακής Έκθεσης

«Τρέξε επάνω εις τα κύματα της φοβεράς θαλάσσης*  

1821. Ο Αγώνας στη θάλασσα»

*Α. Κάλβος, Ωδή ογδόη, Εις Αγαρηνούς

Τα εγκαίνια της έκθεσης με τίτλο «Τρέξε επάνω εις τα κύματα της φοβεράς θαλάσσης. 1821. Ο Αγώνας στη θάλασσα», που συνδιοργανώνουν το Ίδρυμα Ευγενίδου και τα Γενικά Αρχεία του Κράτους στο πλαίσιο της «Πρωτοβουλίας 1821-2021» πραγματοποιήθηκαν με την παρουσία αυστηρά περιορισμένου αριθμού προσκεκλημένων, στις 8 Ιουνίου 2021, παρουσία της Α.Ε. της Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας Κατερίνας Σακελλαροπούλου.

Η έκθεση ανοίγει τις πύλες της στο κοινό την Τετάρτη 9 Ιουνίου 2021 και θα διαρκέσει έως τις 31 Μαρτίου 2022!

Η έκθεση παρουσιάζει μέσα από 125 αρχειακά τεκμήρια και μουσειακά κειμήλια (πολλά από τα οποία εκτίθενται για πρώτη φορά), την ελληνική Ιστορία που είναι συνυφασμένη με τη θάλασσα, την εποποιία της Ελληνικής Επανάστασης του 1821, παράλληλα με την πολεμική μαεστρία και την ικανότητα των Ελλήνων στο θαλάσσιο εμπόριο.

Τα αρχειακά τεκμήρια πλαισιώνονται από καινοτόμες τεχνολογικές εφαρμογές και τρισδιάστατα μοντέλα πολεμικών πλοίων που έλαβαν μέρος στη Ναυμαχία του Ναυαρίνου, τα οποία αναπτύχθηκαν στο πλαίσιο του Έργου ΝΑΥΣ με συντονιστή το Ίδρυμα Ευγενίδου και επιστημονικό υπεύθυνο τη Σχολή Ναυπηγών Μηχανολόγων του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου.

Για περισσότερες πληροφορίες και λεπτομέρειες επίσκεψης πατήστε εδώ !

Related Posts

24

Μάι
Δελτία τύπου, Δελτία τύπου

Έναρξη έκθεσης «ΤΑΞΙΔΙ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ, 1821»

29 Μαϊου 2024: Έναρξη έκθεσης H νέα μόνιμη Έκθεση «Ταξίδι προς την ελευθερία, 1821» με θέμα την Ελληνική Επανάσταση στην Πελοπόννησο, δημιουργήθηκε από το Ίδρυμα Καπετάν Βασίλη και Κάρμεν Κωνσταντακοπούλου και την ΤΕΜΕΣ Α.Ε. – Φορέας Ανάπτυξης της Costa Navarino – σε συνεργασία με το Ίδρυμα Ευγενίδου και φιλοξενείται μόνιμα στο Πολεμικό Μουσείο. Στόχος της Έκθεσης είναι οι  επισκέπτες να ζήσουν τις σημαντικές στιγμές της […]

22

Δεκ
Χωρίς κατηγορία

NAVS – Βlue Hackathon 2022

Δελτίο Τύπου NAVS – Βlue Hackathon 2022 Διαγωνισμός επιχειρηματικών ιδεών για νέους και νέες Το πρόγραμμα και οι όροι του διαγωνισμού NAVS Blue Hackathon αναδιαμορφώθηκαν, λαμβάνοντας υπόψη όχι μόνον τις πρόσφατες εξελίξεις ευρείας μετάδοσης της μετάλλαξης O αλλά και τις δωρεές που λάβαμε για τη βράβευση των καλύτερων προσπαθειών. Έτσι, το NAVS Blue Hackathon 2022  θα λάβει[…]