Έναρξη έκθεσης «ΤΑΞΙΔΙ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ, 1821»

29 Μαϊου 2024: Έναρξη έκθεσης

H νέα μόνιμη Έκθεση «Ταξίδι προς την ελευθερία, 1821» με θέμα την Ελληνική Επανάσταση στην Πελοπόννησο, δημιουργήθηκε από το Ίδρυμα Καπετάν Βασίλη και Κάρμεν Κωνσταντακοπούλου και την ΤΕΜΕΣ Α.Ε. – Φορέας Ανάπτυξης της Costa Navarino – σε συνεργασία με το Ίδρυμα Ευγενίδου και φιλοξενείται μόνιμα στο Πολεμικό Μουσείο.

Στόχος της Έκθεσης είναι οι  επισκέπτες να ζήσουν τις σημαντικές στιγμές της Ελληνικής Επανάστασης, αλλά και να κατανοήσουν τον καθοριστικό ρόλο, που έπαιξε η Πελοπόννησος στην έκβασή της.

Η Έκθεση συνδυάζει φυσικά και ψηφιακά εκθέματα τρισδιάστατης απεικόνισης του προγράμματος ΜΟΡΙΑΣ’21, καθώς και του Έργου ΝΑΥΣ του Ιδρύματος Ευγενίδου, που δημιουργήθηκαν στα πλαίσια των εορτασμών των 200 ετών από την Ελληνική Επανάσταση. Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε  στην ανάδειξη και τεκμηρίωση της ελληνικής ναυπηγικής παράδοσης και ναυτικής ιστορίας, μέσω ψηφιακών & VR εκθεμάτων, καθώς και 3D εκτυπώσεων, όπως παρουσιάστηκαν στην έκθεση«Τρέξε επάνω εις τα κύματα της φοβεράς θαλάσσης» 1821. Ο Αγώνας στην Θάλασσα – ΙΔΡΥΜΑ ΕΥΓΕΝΙΔΟΥ (eef.edu.gr). Επιπλέον, στην ΄Eκθεση φιλοξενείται πρωτότυπο περιεχόμενο από τις συλλογές της Costa Navarino και των Γενικών Αρχείων του Κράτους.

Πληροφορίες / Ώρες λειτουργίας:

Πολεμικό Μουσείο / https://warmuseum.gr/contact/

Καθημερινά 9:00 – 19:00 (θερινό ωράριο) & 9:00 – 17:00 (χειμερινό ωράριο)

Related Posts

22

Δεκ
Δελτία τύπου

NAVS – Βlue Hackathon 2022

Δελτίο Τύπου NAVS – Βlue Hackathon 2022 Διαγωνισμός επιχειρηματικών ιδεών για νέους και νέες Το πρόγραμμα και οι όροι του διαγωνισμού NAVS Blue Hackathon αναδιαμορφώθηκαν, λαμβάνοντας υπόψη όχι μόνον τις πρόσφατες εξελίξεις ευρείας μετάδοσης της μετάλλαξης O αλλά και τις δωρεές που λάβαμε για τη βράβευση των καλύτερων προσπαθειών. Έτσι, το NAVS Blue Hackathon 2022  θα λάβει […]

Μη κατηγοριοποιημένο

Έναρξη έκθεσης «Τρέξε επάνω εις τα κύματα της φοβεράς θαλάσσης. 1821. Ο Αγώνας στη θάλασσα»

9 Ιουνίου: Έναρξη της επετειακής Έκθεσης «Τρέξε επάνω εις τα κύματα της φοβεράς θαλάσσης*   1821. Ο Αγώνας στη θάλασσα» *Α. Κάλβος, Ωδή ογδόη, Εις Αγαρηνούς Τα εγκαίνια της έκθεσης με τίτλο «Τρέξε επάνω εις τα κύματα της φοβεράς θαλάσσης. 1821. Ο Αγώνας στη θάλασσα», που συνδιοργανώνουν το Ίδρυμα Ευγενίδου και τα Γενικά Αρχεία του Κράτους στο πλαίσιο της «Πρωτοβουλίας 1821-2021» πραγματοποιήθηκαν με την[…]