Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα ΝΑΥΣ

Η Τριήρης και η Ναυμαχία της Σαλαμίνας στον 21ο αιώνα!

Ένα μοναδικό εκπαιδευτικό πρόγραμμα με χρήση VR (virtual reality)…. και όχι μόνο

 

Το πρόγραμμα ΝΑΥΣ προσκαλεί τους νεαρούς και νεαρές φίλους του σε ένα εντυπωσιακό εκπαιδευτικό πρόγραμμα αφιερωμένο στην Ναυμαχία της Σαλαμίνας και την αρχαία Τρίηρη. Yπόσχεται να προσφέρει στους μαθητές μια μοναδική VR εμπειρία (και όχι μόνο) που θα τους  βοηθήσει να κατανοήσουν την Ιστορία μέσα από μία διαφορετική προσέγγιση.

Εχουμε και λέμε λοιπόν: Με αφετηρία την τριήρη, ένα τεχνολογικό επίτευγμα της αρχαιότητας, η ξενάγηση καλύπτει τόσο το ιστορικό πλαίσιο (Περσικοί πόλεμοι, ναυμαχία της Σαλαμίνας) όσο και τη φύση της ιστορικής έρευνας, πώς δηλαδή ξέρουμε αυτά που ξέρουμε για το παρελθόν.

Η επαφή με τον αρχαίο κόσμο γίνεται επιστρατεύοντας την περιέργεια, την ευρηματικότητα και την δημιουργικότητα των παιδιών με τη συνδρομή νέων τεχνολογιών αλλά και παραδοσιακών μεθόδων. Με τον εξοπλισμό VR* μπορείτε να περιηγηθείτε εικονικά στην τριήρη και παρακολουθήστε από κοντά στιγμιότυπα της ναυμαχίας! Η επίσκεψη περιλαμβάνει ακόμα παιχνίδια (touch screen), hands-on δραστηριότητες (μέρος τριήρους) και επίλυση γρίφων (αριθμητικοί υπολογισμοί για κουπιά και κωπηλάτες). Το περιεχόμενο είναι σχεδιασμένο σύμφωνα με τις αρχές της βιωματικής μάθησης.

*Η χρήση εξοπλισμού εικονικής πραγματικότητας (VR) προορίζεται για ενήλικες και παιδιά άνω των 13 ετών και σύμφωνα με τους κανόνες ορθής χρήσης.

Διάρκεια: 90 λεπτά

Ηλικία: Α’ – Γ’ Γυμανσίου

Όριο αριθμού συμμετεχόντων: γκρουπ των 12 μαθητών

Κόστος: Δωρεάν, απαραίτητη η κράτηση.

 

Διαδικασία Κρατήσεων

Για πληροφορίες και κρατήσεις σχολικών και άλλων ομάδων επικοινωνήστε μαζί μας στο τηλέφωνο: 210 94 69 641

(Δευτέρα – Παρασκευή: 9:30 – 16:30)

Για την διευκόλυνσή σας παρακαλούμε να αναφέρετε την παράσταση ή

την δραστηριότητα για την οποία ενδιαφέρεστε, τον ακριβή αριθμό

ατόμων, το όνομα και το κινητό τηλέφωνο του υπευθύνου της ομάδας,

καθώς και ένα e-mail επικοινωνίας.

Διαχείριση Επισκέψεων και Δραστηριοτήτων

Τηλέφωνο: 210 94 69 641

e-mail: logistics@eef.edu.gr

Υγειονομικά μέτρα ασφάλειας και προστασίας από τον COVID-19

Κύριο μέλημά μας είναι να παραμείνουμε όλοι μας, επισκέπτες και εργαζόμενοι, ασφαλείς.

Οι επισκέψεις σχολικών ομάδων στο Ίδρυμα Ευγενίδου πραγματοποιούνται σύμφωνα με τα μέτρα για την αποφυγή διάδοσης του κορωνοϊού COVID-19 που εκάστοτε ανακοινώνονται και ισχύουν κατά την λειτουργία των εκπαιδευτικών μονάδων.

Κι επειδή τα προγράμματα μας ενδέχεται -για τον παραπάνω λόγο – να τροποποιούνται, μην διστάσετε να επικοινωνήσετε τηλεφωνικά μαζί μας  ώστε να σχεδιάσουμε από κοινού την ασφαλή σας επίσκεψη στο Ιδρυμα Ευγενίδου.