Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα ΝΑΥΣ

Ξενάγηση στην έκθεση

Τίτλος: Ιστορίες της θάλασσας – Η ναυμαχία του Ναυαρίνου

Έκθεση: «Τρέξε επάνω εις τα κύματα της φοβεράς θαλάσσης». 1821, ο Αγώνας στη θάλασσα.

Τύπος: Σχολική επίσκεψη, διαδραστική ξενάγηση

Διάρκεια: 75 λεπτά

Ηλικίες:  11-14 (Ε’ Δημοτικού – Γ’ Γυμνασίου)

Όριο αριθμού συμμετεχόντων : 25 άτομα

Χώρος : Έκθεση

Περιγραφή:

Η επίσκεψη των μαθητών γίνεται με αφορμή τις επετειακές δράσεις για τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση, πραγματοποιείται δε στο πλαίσιο της έκθεσης: «Τρέξε επάνω εις τα κύματα της φοβεράς θαλάσσης». 1821, ο Αγώνας στη θάλασσα,  που διοργανώνεται από το Ίδρυμα Ευγενίδου και τα Γενικά Αρχεία του Κράτους.

Στο επίκεντρο του εκπαιδευτικού προγράμματος βρίσκεται η αναπαράσταση της ναυμαχίας του Ναυαρίνου. Η διαδραστική εμπειρία ξενάγησης δίνει στους μαθητές την ευκαιρία να κατανοήσουν την Ιστορία μέσα από μία διαφορετική  αλλά και βιωματική προσέγγιση

Το πρόγραμμα χωρίζεται σε τρία μέρη ως εξής.

Α’ μέρος: Θα γνωρίσουμε την ιστορική περίοδο και το θέμα της έκθεσης, δηλαδή των αγώνα των επαναστατημένων Ελλήνων στην θάλασσα. Θα εξοικειωθούμε με το χώρο της έκθεσης και την φύση των πρωτότυπων εκθεμάτων (τεκμηρίων και αντικειμένων) που έχουν τεράστια συναισθηματική και ιστορική αξία και θα κάνουμε μία πρώτη βουτιά στις ψηφιακές εφαρμογές που δημιουργήθηκαν αποκλειστικά για εμάς. VR και εντυπωσιακά video θα παίξουν σημαντικό ρόλο σε αυτό το σημείο.

Β’ μέρος: Θα γνωρίσουμε το χρονολογικό, γεωγραφικό και ιστορικό πλαίσιο της Ναυμαχίας (πότε, πού, ποιοι, σε σχέση με ποια γεγονότα). Θα δουμε τα σχετικά Βίντεο και θα εξοικειωθούμε με τεκμήρια και αντικείμενα της έκθεσης. Θα κάνουμε ομαδικές δραστηριότητες: κάθε ομάδα θα έχειν την ευκαιρία να μελετήσει και να  παρουσιάσει ένα έκθεμα σχετικό με το Ναυαρίνο.

Γ’ μέρος: Εδώ τa VR αναλαμβάνουν να μας «μεταφέρουν» στον χώρο και τον χρόνο. Με τον εξοπλισμό Oculus θα «μεταφερθούμε» στην 20η Οκτωβριου 1827 στον κόλπο του Ναυαρίνου πάνω σε ένα, ή περισσότερα από τα σκάφη που πήραν μέρος στην διάσημη Ναυμαχία. Κι αφου αυτή η εμπειρία εικονικής πραγματικότητας ολοκληρωθεί, οι νεαροί μας επισκέπτες θα αναλάβουν οι ίδιοι να μας βοηθησουν απαντώντας στο ερώτημα; Πώς θα μπορούσαμε να αναπτύξουμε την εφαρμογή περισσότερο;

Το περιεχόμενο είναι σχεδιασμένο σύμφωνα με τις αρχές της βιωματικής μάθησης και προσαρμόζεται στο επίπεδο της σχολικής/ηλικιακής ομάδας.

*Η χρήση εξοπλισμού εικονικής πραγματικότητας (VR) προορίζεται για ενήλικες και παιδιά άνω των 12 ετών και σύμφωνα με τους κανόνες ορθής χρήσης.

Κόστος: Δωρεάν, απαραίτητη η κράτηση.

Διαδικασία Κρατήσεων

Για πληροφορίες και κρατήσεις σχολικών και άλλων ομάδων επικοινωνήστε μαζί μας στο τηλέφωνο: 210 94 69 641

(Δευτέρα – Παρασκευή: 9:30 – 16:30)

Για την διευκόλυνσή σας παρακαλούμε να αναφέρετε την παράσταση ή

την δραστηριότητα για την οποία ενδιαφέρεστε, τον ακριβή αριθμό

ατόμων, το όνομα και το κινητό τηλέφωνο του υπευθύνου της ομάδας,

καθώς και ένα e-mail επικοινωνίας.

Διαχείριση Επισκέψεων και Δραστηριοτήτων

Τηλέφωνο: 210 94 69 641

e-mail: logistics@eef.edu.gr

Υγειονομικά μέτρα ασφάλειας και προστασίας από τον COVID-19

Κύριο μέλημά μας είναι να παραμείνουμε όλοι μας, επισκέπτες και εργαζόμενοι, ασφαλείς.

Οι επισκέψεις σχολικών ομάδων στο Ίδρυμα Ευγενίδου πραγματοποιούνται σύμφωνα με τα μέτρα για την αποφυγή διάδοσης του κορωνοϊού COVID-19 που εκάστοτε ανακοινώνονται και ισχύουν κατά την λειτουργία των εκπαιδευτικών μονάδων.

Κι επειδή τα προγράμματα μας ενδέχεται -για τον παραπάνω λόγο – να τροποποιούνται, μην διστάσετε να επικοινωνήσετε τηλεφωνικά μαζί μας  ώστε να σχεδιάσουμε από κοινού την ασφαλή σας επίσκεψη στο Ιδρυμα Ευγενίδου.